YALNIZ ÇOCUKLAR ŞİKÂYET EDERLER

06.07.2011 23:37

Günlerdir gelişmeleri takip ediyorum. Bakıyorum da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yemin etmemekte hala ısrarlı. Sizce bu işi fazla abartmadılar mı? Ben fazla abarttıklarını düşünüyorum.  

Bir aydan beri cezaevindeki milletvekillerinin serbest bırakılmayıp TBMM’ye gönderilmemesini akıllarınca protesto ediyor CHP’liler. Yalnız CHP değil, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) destekli bağımsız milletvekilleri de boykot ediyor. Aralarındaki tek fark bağımsız vekiller meclise gelmiyor, CHP ise meclise gelip kendini “yok” saydırıyor. Yemin edip çalışmalara katılmadıktan sonra CHP’nin meclise gelmesi de bir şey ifade etmez.

Neymiş CHP cezaevindeki milletvekilleri serbest bırakılana kadar yemin etmeyecekmiş. CHP yemin etmiyor diye yargı hemen serbest mi bıraksın? Hani “AK Parti yargıyı eline geçirdi, yargı bağımsız olmalı” deniyordu. CHP yemin etmeme boykotu ile yargıyı etkilemeye çalışmıyor mu? Bu resmen “yargı, cezaevindeki milletvekillerimizi serbest bırakmazsa biz de yemin etmeyiz” şeklinde yargıyı protesto niteliğinde bir anlam doğuruyor.  

CHP SEÇMENİ DE BOYKOTTAN RAHATSIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yemin etmeme nedeni olarak 16 madde saydı. Bu maddelerin birinde “CHP, her vatandaşın verdiği oya saygılı olduğu ve her yurttaşın oyuna sonuna kadar sahip çıktığı için yemin etmiyor.” dedi. Mademki CHP her vatandaşın oyuna saygılı, o zaman partisine verilen 11 milyon 155 bin(1) oya neden sahip çıkmıyor? CHP’ye oy veren 11 milyon 155 bin vatandaş “CHP meclise girmesin, çalışmaları yavaşlatsın” diye mi oy verdi? Hayır, aksine “meclise girsin ve bizi temsil etsin” diye oy verdi. CHP bu oyları hiçe sayıyor anlaşılan. Nitekim CHP’ye oy veren seçmen de boykota karşı. Sabah gazetesinde okuduğum bir haberde ANDY-AR araştırma merkezinin 30 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında 20 ilde 2 bin 856 kişiyle yaptığı ankette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin oylarını tekrar eski başkan Deniz Baykal’ın oy ortalamasına düşürdüğü yazıyordu. Hatta CHP’ye oy verenlerin yüzde 47,2’si partinin yemin etmeme tavrını da olumsuz buluyormuş(2).

MHP SEÇMENİN OYLARINA SAYGI DUYUYOR

Ayrıca cezaevinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP)  de vekili bulunuyor. Lakin MHP yemin etmeme boykotu yapmadı. Peki, neden yapmadı? Halkın kendisine verdiği “meclise girip bizi temsil edin” oylarına saygı duyduğu için yapmadı. Zira MHP’nin çocuksu tavırları yok.

TIPKI BİR ÇOCUK İNADI VAR

CHP’nin meclise girip yemin etmeme inadı tıpkı bir çocuğun inadına benziyor. Şahsımca bu tür davranışlar kişilerin çocuksu tavırlarının olduğunun göstergesidir.

CHP’liler yemin etmemekte kararlı; fakat seçimden sonra maaşlarını kaybetmemek için mazbatalarını alıp meclise kayıtlarını yaptırdılar. “Yemin etmeyecektin o zaman neden meclise kayıt yaptırdın ki?” diye sormazlar mı insana?

Size CHP’nin çocuk gibi davrandığını bir kez daha belirteyim. Nerede mi davrandı? Bu kez de Yunanistan’ın başkenti Atina’da gerçekleştirilen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı’nda… Türkiye’yi Yunanistan’da şikâyet etti Kılıçdaroğlu.

SON SÖZ:

Bu durum bir iç sorundur. İç sorunlar dışarıya taşırılmadan halledilmeye çalışılmalıdır. Bu çözümün yeri Türkiye’dir, Yunanistan değil. Yalnız çocuklar başkalarına şikâyet ederler.

 

KAYNAKLAR:

(1) https://www.sabah.com.tr/Gundem/2011/06/23/ysk-sonuclari-acikladi-24-donem-basladi

(2) Sabah Gazetesi, 6 Temmuz 2011, Sayfa: 21