SEVDASI KOLTUK OLANLAR ASLA KOLTUĞU BIRAKMAZLAR

09.05.2018 14:48

Türkiye'de liderler başarısız da olsa koltuğu asla bırakmazlar.

Kendilerine rakip gördüklerini anında bitirirler.

MHP ve CHP buna örnek.

Devlet Bahçeli... 1997 yılından beri 21 yıldır MHP'nin genel başkanı.

MHP, bugüne kadar ülkeyi yönetme iddiasında bulunan bir partiydi. Peki, kaç kez sandıktan galip çıktı? 2002 yılındaki genel seçimde parti yüzde 10'luk barajı aşıp meclise dahi giremedi.

Devlet Bahçeli barajı aşamayınca istifa edeceğini açıklamış, daha sonra ikna edilmişti. 21 yıldır bir başarı sağlayamadığı halde hala daha MHP'nin genel başkanlığını yürütüyor.

Deniz Baykal... 1992-1995 yılları arasında 3 yıl, 1995-1999 yılları arasında 4 yıl, 2000-2010 yılları arasında 10 yıl olmak üzere toplamda 17 yıl CHP'nin genel başkanlığını yaptı.

Deniz Baykal, kesintisiz olarak 10 yıl boyunca genel başkanlık yapmış ve bir başarı elde edememişti. Başarı elde edememesine rağmen istifa etmedi. Ta ki bir kaset olayı patlak verinceye kadar...

Deniz Baykal'ın genel başkanlık görevi 2010 yılında son bulmuş, yerine Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan olarak seçilmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu... Kemal Kılıçdaroğlu da 8 yıldır CHP'nin başında olmasına karşın o da bir başarı elde edememiş, 8 seçim kaybetmiş ve halen genel başkanlığı yürütüyor.

Doğu Perinçek... Siyasi geçmişini 1992 yılından itibaren ele alırsak, o yıldan beri önce İşçi Partisi'nin, sonra adı değişerek Vatan Partisi'nin olmak üzere toplam 26 yıldır genel başkanlığını yapıyor. Hangi seçimde bir başarısı var? Başarısı olmadığı halde hala o koltukta oturuyor.

SONSÖZ:

Yani Türkiye'de liderlerin başarısızlığı onların akıbetini belirlemiyor. Ölene kadar o koltukta kalmak istiyorlar.

Vatanını, devletini seven insanlar başarısız olduğunda vatan ve devlet için çekilir; koltuğunu bir başkasına devreder. Çünkü o koltuklar kişinin malı değildir. Fakat sevdası koltuk olanlar asla koltuğu bırakmazlar.

Hayri Temür