PKK'NIN ANADİLİ TÜRKÇE Mİ?

28.03.2012 20:40

Kürtlerin sözde hakkını savunan terör örgütü PKK, konuşma, yazışma ve eğitimlerde hangi dili kullanıyor? Terör örgütü PKK sözde haklarını ve kültürel değerlerini koruduğu halkını Türkçe ile savunuyormuş, tabir-i caizse resmi dili olarak Türkçeyi kullanıyormuş.

Geçtiğimiz günlerde Habertürk gazetesinde Fatih Altaylı’nın bu konu ile ilgili bir yazısını okudum. Altaylı yazısında, terör örgütü PKK’nın resmi dilinin Türkçe olduğunu iddia ediyordu. Öyle ki bunu da örneklerle açıklıyordu.

PKK terör örgütü; eğitim kamplarında verdiği eğitimlerde, iç yazışmalarında, telsiz konuşmalarında Türkçeyi kullanıyor. Ve en ilginci Suriye’den, İran’dan örgüte katılanlar da 6 ay içinde Türkçeyi öğreniyorlar; çünkü örgüt içinde iletişim eksikliği yaşıyorlar(1).  

Aslında hafızamızı biraz zorlarsak, çoğu haber bültenlerinde de istihbarata takılan telsiz konuşmalarında birbirleri ile Türkçe konuştuklarını hatırlayabiliriz. Bu bağlamda PKK terör örgütünün kendi içinde Türkçeyi kullanarak iletişim sağlaması bir tezatlık oluşturmaktadır.

Kürtçe dilde eğitimi savunan örgüt, halkının kültürel değerlerini Türkçe savunuyor. Konuya bu açıdan bakıldığında PKK terör örgütünün ne yapmak istediğini kendisinin bile bilmediği açıkça ortaya çıkıyor. Bu yüzden PKK terör örgütü bir amaç uğrunda değil, abesle iştigal şeylerle uğraşıyor.

SONSÖZ:

PKK sempatizanı bazı Kürt vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti’nden Kürtçe dilde eğitim yerine, ilk önce terör örgütü PKK’dan Kürtçe dilini kullanma talebinde bulunmalıdırlar.
 
KAYNAK:

(1) https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli/727171-pkknin-anadili-ne
 

 

YAZISI İÇİN YORUMLARINIZI BURAYA YAPABİLİRSİNİZ

Yorum bulunamadı.

Yeni yorum