PEYGAMBER BİLE UYARILMIŞTIR

15.07.2014 14:30

Şüphesiz ki insan hatasız bir varlık değildir. Bir insanı hatasız olarak kabul etmek, o insan için “o ne yaparsa doğrudur” mantığında olmak zinhar İslam diniyle örtüşen bir davranış değildir.

Hatalardan ve yanlışlardan münezzeh olan sadece ve sadece Allah’tır. O’ndan (c.c) başkasını hatasız ve her söylediğini sorgulamadan kabul etmek O’na (c.c) şirk koşmaktır. Bunun böyle olduğu herkes tarafından bilinmesine rağmen günümüz siyasetinde bir şahıs bazı vatandaşlarımız tarafından bu şekilde görülmekte, o ne yaparsa hatasız ve yanlışsız kabul edilmektedir ne yazık ki.

Hatalardan münezzeh olanın sadece Allah (c.c) olduğu bilindiği halde neden AK Parti’ye gönül veren bazı vatandaşlarımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı hatasız ve her yaptığını doğru olarak görmektedirler? Recep Tayyip Erdoğan da insandır nihayetinde. Hata ve hatalar yapacaktır haliyle. Bundan daha doğal bir şey de söz konusu değildir. Zira kâinatın efendisi Hz. Peygamber’in bile gelecekteki bütün günahları affolunmuştur. Hatta kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Abese Suresinin ilk ayetlerinde Hz. Peygamber’in bir yanlışından ötürü Allah (c.c) tarafından uyarıldığı bildirilmektedir.

İnsanlığın iftihar tablosu ve Allahu Teala’nın “Habibim” diye hitap ettiği Hz. Muhammed’in (s.a.v) dahi hatasının olduğunu bizlere bildiren bir ayeti kerime varken, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her yaptığını sorgulamadan “doğrudur” diye kabul etmek akla, mantığa ve dine ne derece uygundur?

SONSÖZ:

Bu şekilde düşünen vatandaşlarımızın Abese Suresinin ilk ayetlerini okuyup kendileriyle bir muhasebe yapması gerekmektedir. Zira hatalar ve yanlışlar yapmak insan denilen varlığın fıtratında vardır. 

Hayri Temür