ÖĞRETMENLERİN ÖLDÜRÜLMESİNDE SUÇ KİMİN?

20.12.2021 17:55

Eskiden öğretmenler öğrencileri tarafından sevilir, sayılırlardı. Toplumun ahlakını şekillendirirlerdi öğretmenler. 

Ya şimdi? Şimdi öğretmenlere ne saygı kaldı ne de sevgi... Öğretmenler bıçaklanır, öldürülür oldu. 

Peki, böyle olmasında suç kimin? Öğretmenlerin mi, öğrencilerin mi? 

Kanaatim odur ki suç her ikisinde de değil. Bunun böyle olmasında bence ebeveynler suçludur. Çocuklarının bir dediğini iki etmeyen, çocuklarının etrafında pervane olan, çocuklarını dünyanın merkezi yapan, çocukların karşısında çocuk rolüne bürünen anne-babalarındır bütün suç. 

Zira böyle yetişen çocuklar ki artık hep böyle yetişiyorlar, ne anne-babaya saygıyı biliyorlar ne öğretmene ne de bir başkasına... Anne-babasına saygı göstermeyen, onları her istediklerini yapan kalıba sokan çocuklar; işte bugün öğretmenlerini dövüyorlar, bıçaklıyorlar, vuruyorlar, öldürüyorlar. 

Hâlbuki eskiden öğretmenlere saygı vardı. Hâlbuki eskiden öğretmenlik kutsaldı, dolayısıyla öğretmenler de saygıya değer insanlardı. 

Öğretmenler anne-babadan sonra bir çocuğa rehberlik eden, onu topluma yararlı bir fert haline getiren önemli insanlardır. 

Evlatlarımıza insanlara saygı duymaları gerektiğini, onları önemsemeleri gerektiğini, insanları kırmamaları gerektiğini öğretelim. Ama her şeyden önce anne-baba olarak bizlere saygı duymalarını öğretelim. 

Bizler çocuklarımıza tapan, onları ilah yerine koyan anne-babalar olduğumuz sürece sanırım öğretmenler daha çoook önemsenmeyecek ve insanlara saygısızlık daha çoook sürüp gidecek.

Hayri Temür