MANEVİYAT MEVSİMİ ÜÇ AYLAR

02.06.2011 14:22

Maneviyat mevsimi, Ramazan’ın habercisi üç aylar başlıyor.

Allahu Teâlâ’nın (c.c) kulları için yıl içinde yarattığı bazı özel günler ve geceler vardır. Yarattığı bu özel günlerden biri de üç aylar dediğimiz Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Bu özel günler ve gecelerde Yüce Yaratıcımız (c.c) rahmetini bol bol dağıtmaktadır.

Bu aylar bir gece başlar ve üç ay boyunca devam eder. İnsanların günahlarından af dileyip, Allahu Teâlâ’nın (c.c) sağanak sağanak yağan rahmetinden faydalanmaları için bir koyup bin alabileceği inanılmaz bir fırsattır üç aylar. Eğer iyi değerlendirilmezlerse bir sonraki yıla kalır bu fırsat. Tabi insanoğlunun ömrü bir sonraki yıla kalabilirse…

Üç aylarda elimizden geldiğince Kur’an-ı Kerim, eğer bilmiyorsak mealini okuyalım. Peygamber Efendimizi (s.a.v) bolca anıp, salâvat getirelim. Kaza ve nafile namazları kılalım. Günahlarımız için tövbe istiğfarda bulunup, rahmeti geniş olan Rabbimizden (c.c) af dileyelim. Geceleri elimizden geldiğince teheccüd namazı kılmaya çalışalım. Bu aylarda tutabildiğimiz kadar oruç tutmaya çalışalım. Peygamber Efendimizle (s.a.v) ilgili kitaplar okuyalım. Hareketlerimize ve sözlerimize her zamankinden daha fazla dikkat edelim. Maneviyatımızı daha da kuvvetlendirelim.

İnsanoğlu her zaman manevi bir güce, manevi bir duyguya ihtiyaç duymuştur. Böyle özel günler ve geceler manevi duygularımızın daha yoğun olacağı günler ve gecelerdir. İnsan, üç aylarda kazandığı ve uyguladığı maneviyatı yıl boyunca da devam ettirmelidir. Zira maneviyat bizim ahiret sermayemiz olacaktır.

SON SÖZ:

Recep ayının ilk Cuma gecesi yani bu gece (2 Haziran) Regaib kandilini kutluyoruz. Tüm İslam âlemi için Regaip kandili ve üç ayların mübarek geçmesi dileğiyle…