KUTLAMAYI YİNE BECEREMEDİK

23.05.2011 14:22

Zorlu bir lig maratonunun ardından 22 Mayıs Pazar akşamı Fenerbahçe son maçını da kazanarak Spor Toto Süper Lig Şampiyonu oldu. Bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum.

Şampiyonluk keyfi yaşamak güzel bir şey… Nitekim Fenerbahçeliler de sokaklara dökülerek şampiyonluğun keyfini doyasıya yaşadılar. Şampiyonluğu yaşayanlar arasında her zaman olduğu gibi taraftar diyemeyeceğimiz eli silahlı magandalar yine sokaklara çıktılar ve yine kutlama gecesinde bir can aldı bu magandalar.

İstanbul Fatih’te, Şanlıurfa’dan akrabalarını ziyarete gelen 18 yaşında bir genç… Gencin adı Habip Koyunbakan. Birazdan başına geleceklerden ve hayatının son bulacağından habersiz bir şekilde Fenerbahçe’nin şampiyonluk kutlamalarını izlemek için balkona çıkıyor.  Muhtemelen korna çalarak yoldan geçen konvoyları, tezahürat atarak yürüyen Fenerbahçeli taraftarları keyifle izliyordu. O ana kadar her şey belki de keyifli geçiyordu Habip ve ev halkı için. Ta ki kendini taraftar ve şampiyonluğu kutladığını zanneden eli silahlı bir maganda ortaya çıkana kadar…

Eli silahlı bu maganda kutlamanın sevinciyle sağa sola rastgele ateş ederken silahtan çıkan mermi 18 yaşındaki Habip’in başına isabet ediyor. Akrabaları hemen hastaneye kaldırıyorlar, fakat Habip maalesef hayatını kaybediyor.

Kutlamalarda, eğlencelerde, sokak ortalarında silahla sevinme işini bir türlü bırakamadık. Her yıl televizyon kanallarında bu ve benzeri haberleri izliyoruz. Her yıl bu kutlamalardan önce üzerine basa basa “Lütfen silahlarla kutlama yapmayalım” şeklinde uyarılar yapılıyor. Bu uyarılar bizim milletimizin bir kulağından giriyor, bir kulağından çıkıyor herhalde. Bu eli silahlı magandalara aslında “bizim milletimiz” demeye bile utanıyorum. Zira onlar insan olamazlar. Her yıl bu tür olayların yaşandığını göre göre bir şey olmaz mantığıyla silahla eğlenirken 18 yaşındaki bir gencin hayatını sonlandıran kişi nasıl insan olabilir ki? Böyle bir şey mümkün değil.

SON SÖZ:

Lütfen silahsız kutlamalar yapılsın. Bir kutlama bir can almasın. Kutlamalar onları evlerinden izleyen insanlara da keyif versin, siz eğlenirken acı yaşatmasın. Toplumdaki eli silahlı magandalar artık bu işe bir son versin.