KONSERDE PROPAGANDA MI YAPILDI?

21.05.2011 14:20

20 Mayıs Cuma akşamı Uluslararası Giresun Aksu Festivali kapsamında 19 Eylül Kapalı Spor Salonunda Onur Akın konseri vardı. Ben de Onur Akın’ın sesini beğenenlerdenim. Konser gayet güzel geçti diyebilirim.

Lakin bir nokta dikkatimi çekti. Konser hangi amaç çerçevesinde düzenlendi? 34. Uluslararası Giresun Aksu Festivali kapsamında düzenlendi. Yani bir festival konseriydi. Onur Akın, konserin açılışını CHP’nin seçim şarkısı olan “Bir Islık da Sen Çal” ile yaptı. Şarkının bitiminde de şu ifadeyi kullandı: “Giresun dendiğinde aklıma hep o güzel pankart geliyor: Ampulleri söndürün.” Sonra birkaç şey daha söyledi. Bu bir nevi siyasi propaganda değil midir? Bence kısacık bir siyasi propagandadır.

Festival kapsamında düzenlenen bir konserde bu tip şeylerin yapılması hoş karşılanmamaktadır. Bu konser, seçmenlere hitap etmek için bir parti tarafından düzenlenmiş bir konser değildi. Bundan dolayı da bir partinin seçim şarkısının hem konser başlangıcında hem de konser sonunda söylenmemesi gerekirdi.

Ben, Onur Akın’ın şarkılarını dinlerim. Gayet de güzel söylüyor, ama 20 Mayıs Cuma akşamı düzenlenen konserdeki kısacık da olsa yaptığı propaganda bence hiç yakışmadı. Onur Akın’ın hangi etkinlik kapsamında konsere geldiğinin farkında olup ona göre davranması daha yakışık alırdı diye düşünüyorum. Sonuçta CHP, seçmenlerini eğlendirmek için düzenlemedi o konseri. Eğer öyle olsaydı, yani CHP’nin parti adına düzenlediği bir konser olsaydı o konserde propaganda kısa da yapılabilirdi, uzun da yapılabilirdi.

SON SÖZ:

Festivalimiz de siyasete alet edildi. Onun üzerinden de artık kısa bir parti propagandası yapıldı. Hâlbuki bu etkinlikler siyasetten uzak olmalıdır.