KLAVYE KAHRAMANLARI İŞBAŞINDA
Klavye kahramanları her zaman olduğu gibi Taksim Gezi Parkı olaylarında da yine işbaşındaydı. Sosyal medya çalkalandı klavye kahramanları tarafından.
Peki, klavye kahramanları kime denir? Kendi fikir ve düşüncelerini, eleştirilerini aklıselim yolla bir mantık çerçevesinde sosyal medya üzerinden aktaranların aksine; abartılı bir şekilde tepki gösteren, asan-kesen, başkalarının paylaştığı cümleleri kendi fikir ve düşünceleriymiş gibi paylaşan, ağza alınmayacak ahlaksız söz ve cümlelerle eleştiri yapan gelişimden uzak insana klavye kahramanı denir.
Klavye kahramanlarını sosyal medyada daha çok terör olayları, eylemler…vs gibi durumlarda görmekteyiz. Bu gibi durumlarda kendilerini sandalyeden kaldırmayıp, bilgisayar başından vatanı kurtarmaktan(!) sorumlu olarak görmektedirler. Bunun ne kadar inandırıcı olduğu ise tartışmaya açık bir konudur.
Klavye kahramanları tabir-i caizse kanı kaynayan, adrenalin meraklısı, genellikle 16-24 yaş aralığındaki arkadaşlarımızdır. Tabi daha üzeri yaşlar da mevcuttur. Düşünce ve eylemleri de birbiriyle örtüşmemektedir klavye kahramanlarının. Örneğin; 20 yaşında olanlar askerlik çağı gelmesine rağmen tecil hakkını kullanıp askere gitmeyen (üniversiteye gidenler hariç); fakat herkesten çok Vatan-Millet-Sakarya yapan(!) kişilerdir. Birazcık da olsa düşünce ve eylemin örtüşmesi gerekmektedir. Örnek ise düşünce ve eylemin örtüşmesi açısından verilmiştir.
SONSÖZ:
Klavye kahramanlarının ülkeye faydasından çok zararları vardır. Tıpkı Taksim olaylarında olduğu gibi… Bu ülkenin klavye kahramanlarına değil; düşünce ve fikir sahibi, bu fikir ve düşünceleri aklıselim ve ahlak çerçevesi içerisinde paylaşan, eleştirilerini yapan kişilere ihtiyacı vardır. Şüphesiz böyle kişiler de mevcuttur ülkemizde. Mamafih klavye kahramanlıklarını da azaltmak gerekmektedir. Zira kişiye hiçbir faydası yoktur.