KASET SKANDALINDAN SONRA ŞİMDİ DE KÜFÜR VE GİRESUN TOPLUMUNA HAKARET SKANDALLARI

22.05.2011 14:21

MHP, kaset skandalı ile uğraşırken şimdi de ortaya küfür ve “Giresun halkına hakaret” skandalları çıktı.

20 Mayıs Cuma günü “Bugün Gazetesi”nde okuduğum bir haber beni adeta şoke etmişti. Haberde MHP’li bir belediye başkan yardımcısının vatandaşlara küfür sarf ettiği yazıyordu. Anlaşılan sert üsluplar partilerin alt kademelerine kadar inmiş vaziyette. MHP’li Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil’in kullandığı ifade gerçekten de ağır bir ifade. “Bugün Gazetesi”nin haberine göre Azmi Açıkdil, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da aynen şu ifadeyi kullanmış: "Kafasına kuş sı..ığında şans oyunu oynayan bir toplumun ağzına sı..na oy vermesi çok normaldir."(1)

Ben bu ifadeyi facebook’ta AK Parti karşıtı olan kişilerin profillerinde de pek çok kez okumuştum. İnsanların eğitim ve kültür seviyelerini gösteren terbiyesizce bir ifadedir bu. MHP gibi milliyetçi bir parti mensubuna da yakışmamıştır. İnsanlara siyasi görüşlerinden dolayı hakaret eden bir parti mensubu olamaz. Bir de o halktan destek isteyerek ülkenin başına gelmek istiyorlar.

SİYASİ GÖRÜŞÜNDEN DOLAYI KİMSEYE HAKARET EDİLEMEZ

İnsanlara siyasi görüşünden dolayı hakaret ve küfretmek nerede görülmüş? Bu ülkede herkes sadece MHP’yi destekleyecek, CHP’yi destekleyecek, AK Partiyi destekleyecek ya da diğer partileri destekleyecek diye bir kanun yok, olamaz da. İnsanların görüşleri farklı olabilir. Bu farklılık küfretme lüksünü vermez kimseye. Herkes birbirinin görüşlerine saygı duymayı bilecek. Herkesi kendi bildiğine inandırmaya çalışmayacak. Bu ülkede AK Partiye oy verenler bu ülkenin insanı, evladı değiller mi? Onların da kendilerine göre inandıkları şeyler vardır. MHP’li Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, neden bu insanlara küfrediyor?

MHP’Lİ VEKİL ADAYINDAN GİRESUN TOPLUMUNA HAKARET

Yine okuduğum bir haberde MHP’li bir vekil adayının Giresun toplumuna “Giresun toplumu mahlûktur” şeklinde hakaret ettiği iddia edildi. İddiada bulunanlar; Dilovası Giresunlular Dernek Başkanı Şükrü Yılmaz ve Dernek Sözcüsü Gençağa Başoğlu. İddialarına göre MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan, Dilovası Giresunlular Derneğinde düzenlenen toplantıda dernek başkanının geç gelmesi üzerine “Giresun toplumu mahlûktur ve hiçbir toplumda yer alamaz.” demiş.

“Mahlûk” kelimesinin sözlük anlamı “yaratık”tır. Yani Giresunlular olarak biz yaratıkmışız. Hatta “mahlûk” demekle kalmamış aynen şu ifadeyi kullanmış: “Giresun toplumu mahlûktur ve hiçbir toplumda yer alamaz. Eğer ben seçilirsem yemin ediyorum bu derneği buradan kaldıracağım. Giresun toplumunu ..... (argo kelime kullanıyor) bile takmıyorum.”(2)

Alın size bir terbiyesizlik daha. Bu insanlar mı bizi mecliste temsil edecekler? Şayet bu şahıs Kocaeli’den seçilip meclise girerse Kocaeli milletvekili olması Giresun toplumunu temsil etmeyeceği anlamına gelmez. Zira anayasanın 80. maddesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, seçildikleri bölgeyi veya kendilerini seçenleri değil, bütün milleti temsil ederler.(3) diyor. Bu kişiler bundan habersizler herhalde. Bu insanlar nasıl insanlardır, nasıl milletin vekili olacaklardır?

Şimdi bana, “Parti içinden birkaç kişinin bu tür söylemlerini bütün partiye mal edemezsiniz” diyebilirsiniz. Hayır efendim edebiliriz. Bu insanlar o partinin temsilcileridir çünkü. Bunun farkında olup ona göre davranmalıdırlar.

O İNSANLAR 12 HAZİRAN’DA CEVAPLARINI VERECEKLER

Buradan MHP’li Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil ve MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan’a diyorum ki: “Hiç merak etmeyin küfür ve hakaret ettiğiniz o insanlar 12 Haziran’da sizlere cevaplarını verecektir.  Siz, o vatandaşlara hakaret ederseniz iktidar olmanın hayalini daha çok kurarsınız.”

SON SÖZ:

MHP’li belediye başkan yardımcısı ve MHP Kocaeli milletvekili adayı hakaret içeren ifadeleri ile kendilerine ve partilerine hiç ama hiç yakışmayacak bir davranışta bulunmuşlardır. Bu davranışlar bize MHP bünyesindeki bazı siyasetçilerin eğitim ve kültür seviyesi hakkında fikir vermektedir. Hatta bu davranışlar, insanların MHP’ye olan bakış açılarını bile değiştirebilir.

------------------------------------------

KAYNAKLAR:

(1) https://www.bugun.com.tr/haber-detay/155282-mhp-liden-vatandasa-kufur-haberi.aspx

(2) https://www.yenitirebolu.com/yasam/13220-giresunlular-mhpli-adayi-mahkemeye-veriyorvideo.html

(3) https://www.tbmm.gov.tr/anayasa/anayasa_2011.pdf