İNFAK ETMEYEREK KENDİNİZİ TEHLİKEYE ATMAYIN
Muttaki, yani takvalı insanların özelliklerinden bir tanesi infak etmesidir (Allah yolunda harcamasıdır). Cenabı Allah'ın en çok üzerinde durduğu ibadet namazla birlikte infaktır.
Cenabı Allah infak etmeyi insanın arınması (temizlenmesi) olarak tanımlar (Leyl Suresi, 92/18).
Muttaki insan infak yaparken kimseden karşılık beklemez, karşılığı sadece ve sadece Rabbinin rızasını kazanmak olarak görür (Leyl Suresi, 92/19-20) ve onun için çabalar. Rabbimiz de böyle bir çabayı karşılıksız bırakmayacağının müjdesini verir (Leyl Suresi, 92/21).
İnfak etmek, kişinin kendisine iyilik etmesidir (Teğabun Suresi, 64/16). Eğer insan infak etmekten kaçınırsa kendi elleriyle kendisini tehlikeye atmış olur (Bakara Suresi, 2/195).
İnfak eden insan ahirette güzel bir akıbetle karşılaşacaktır. Bu akıbet Allah katında ödüllerin olması, insanda korku ve üzüntünün olmamasıdır (Bakara Suresi, 2/274).
İnsan, "Rabbim! Bana biraz daha süre versen de infak edip iyilerden olsam. (Münafikun Suresi, 63/10)" şeklinde ölümü anında pişmanlık duymadan önce dünya hayatında infaka önem vermelidir.
Bakara Suresi, 2/272: Yalnızca Allah rızası için infak edeceksiniz (Allah yolunda harcayacaksınız). Her ne iyilik infak ederseniz, size karşılığı tastamam verilecektir ve haksızlığa uğratılmayacaksınız.
Hayri Temür