HÜKÜMETİN İZLEDİĞİ YOL YANLIŞTIR

30.01.2014 17:44

Hayri Temür, "17 Aralık operasyonunun hükümete karşı yapılan darbe girişimi olduğunu düşünmekle beraber, atılan adımlar tamamen yanlıştır." dedi.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Giresun Gündem gazetesi yazarlarından Hayri Temür, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Hayri Temür açıklamasında, "17 Aralık operasyonunun hükümete karşı yapılan bir darbe girişimi olduğu aşikârdır. Fakat hükümetin bu süreçte izlediği strateji tamamen yanlış olup insanların, özellikle de mürekkep yalamış insanların, akıllarında soru işaretleri oluşmasına sebebiyet vermiştir/verecektir." dedi.

Hayri Temür açıklamasında şunları kaydetti: "Eğer başbakan, operasyonun ortaya çıktığı ilk gün, "Ben bakanlarımın suçsuz olduklarına adım gibi inanıyorum; ama ortaya atılan iddialar es geçilecek iddialar değildir ve soruşturmanın selameti açısından bakanlarımı bir süreliğine görevlerinden alıp dinlendiriyorum. Olaylar sonuçlanınca da hukuk ihlali yapan emniyet görevlileri varsa haklarında gerekli yasal işlemler de yapılacaktır." diye konuşsaydı bu süreçten de güçlenerek çıkması kuvvetle muhtemel olacaktı.

Şu aşamada ise yapılan bu operasyonun hükümete karşı bir darbe girişimi olduğuna inanmakla beraber, hükümetin attığı adımlardan dolayı akıllarda hep soru işaretleri var olacaktır." (e-ha)