GİRESUN’DA NEDEN LUNAPARK YOK?
Lunaparklar pek çok elektrikli oyuncak ve makinelerle bir araya gelen, bir İle veya İlçeye renk katan sosyal eğlence mekânlarıdır. Özellikle yaz aylarında, sürekli ikamet eden insanlarla ve tatil için memleketine gelen gurbetçi vatandaşlarla bu mekânlar dolup taşmaktadır. Aynı zamanda da yaz aylarının vazgeçilmez bir eğlence merkezidir.
Cuma günü (15 Temmuz) Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesine gitmiştim. Hastanede işimi bitirdikten sonra Giresun’a gelmeden biraz vakit geçirmek istedim Samsun’da. Sosyal faaliyet alanlarının Giresun’a nazaran hayli fazla olduğunu gözlemledim. Merkezde çay bahçeleri, ağaçların altında ailenizle oturabileceğiniz mekânlar mevcut. Büyük ve gelişmiş bir şehir olduğunu gittiğinizde anlıyorsunuz. Daha sonra Samsun merkezde bulunan lunaparka gittim. Lunaparkta ister çocuklar için, ister gençler için olsun her çeşit oyun makineleri vardı. Örneğin; çarpışan arabalar ve dönme dolabın çocuklar için olanları ve daha birçokları… Gündüz vakti olmasına rağmen yine de kalabalıktı lunapark. İnsanların güzel vakit geçirdikleri yüzlerinden okunuyordu adeta.
Peki, Giresun’da böyle bir eğlence mekânı mevcut mu? Geçtiğimiz yıllarda görünüm bakımından lunaparka pek benzemeyen; ama lunapark olarak adlandırılan bir mekân vardı. Harabeye benzeyen o mekân bu yıl yok. Zaten harabe şeklinde bir lunapark olacaksa hiç olmasın daha iyi.
Eğer Giresun değişiyor, Giresun gelişiyorsa; değişen ve gelişen bir şehir için eğlence merkezlerinden biri olan birinci sınıf bir lunaparkın kesinlikle olması gerekiyor. Zira Giresun’da pek fazla sosyal bir faaliyet alanı yok. Cumhuriyet Parkı, Taşbaşı Parkı ve bir de kale var diyebiliriz. Akşamları insanların ailelerini alıp gidebilecekleri yerler bu yerlerdir.
Ya çocuklar için… Çocuklar için lunapark gibi bir eğlence mekânı yok Giresun’da. Sadece salıncaklı, kaydıraklı parklar yetmez onlara. Daha renkli eğlence merkezlerine de ihtiyaç duyuyor çocuklar.
Sadece çocuklar değil, gençler için de eğlence merkezleri vazgeçilmez mekânlardır. Özellikle bu mekânlar görkemli ve göze çarpan bir eğlence merkezi ise işte o zaman daha da vazgeçilmez oluyor insanlar için.
Yıllar önce şu anki defterdarlığın orada bir lunapark vardı ve öyle bir renk katıyordu ki o yıllarda Giresun’a ve sahile… Hatırlıyorum sahil o yıllarda daha renkliydi. Lunaparka yaklaştıkça müzik sesleri duyuluyordu. Ne zaman o lunapark oradan kaldırıldı ve yerine defterdarlık yapıldı, o zamandan itibaren Giresun’da “lunapark eğlence merkezi” kavramı ortadan kalktı.
SON SÖZ:
Artık Giresun’da da birinci sınıf bir lunapark olmalı. En azından bir sonraki yıl için Giresun Belediyesi bu konuda öncülük yapmalı.