Giresun İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Mehmet Yüksel: Melikoğlu İmparatorluğu ve Fahiş Fiyat Yok

16.02.2011 16:55

Haber: Hayri TEMÜR / Giresun Gündem Gazetesi

 

Giresun GÜNDEM günlerce kamuoyunu meşgul eden “Fahiş fiyata dergi” ve “Melikoğlu İmparatorluğu” konusunu Giresun İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Mehmet Yüksel’e sordu.

 

Giresun İl Özel İdaresi tarafından çıkarılan derginin iki sayısının yayımlandığını söyleyen MHP’li Mehmet Yüksel, “Öncelikle yapılan işe bakmak gerek. Bir defa derginin çıkarılması çok doğru” dedi.

 

Derginin bir yayın kurulu olduğuna, bu yayın kurulunun İl Genel Meclisi’nden seçildiğine ve derginin içerik yönünden eleştirilebilir olduğuna dikkat çeken Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Derginin yayın kuruluna İl Genel Meclisi’nden iki kişi seçilmiştir. Bunlar; AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Recep Hıdır (Bulancak) ve CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Köksal Özdemir (Piraziz)’dir.  Bu seçilen yayın kurulu ve dergi editörü bir araya gelirler; dergiye hangi yazılar girecek, hangileri girmeyecek karar verirler. İl Genel Meclisi’nden seçilen yayın kurulu eğer bu dergilerin içeriğinden haberimiz yok diyorlarsa derhal istifa etsinler. Çünkü bu, verilen görevleri yerine getiremiyorlar anlamına gelir. Yayın kurulu olan bu arkadaşlar derginin içeriğini kabul etmiyorlarsa ya İl Genel Meclisi Başkanlığını bilgilendireceklerdi ya da İl Genel Meclisini olağan üstü toplantıya çağırıp durumu anlatacaklardı. Dergide İl Özel İdaresi yaptı denilen faaliyetlerin kararı İl Genel Meclisi’nden geçer. Yayın kurulu bu durumu dergide belirtmek zorundaydı. 5442 sayılı kanuna göre İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi’nden geçmeyen hiçbir kararı uygulayamaz.”

Melikoğlu İmparatorluğu ve fahiş fiyat’ın olmadığını kaydeden Giresun İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Mehmet Yüksel, “Sayın Cumhur Melikoğlu bir devlet memurudur ve devlet memurları savunmasızdırlar. Amirlerinden izin almadıkları müddetçe kendilerini savunamazlar. Bundan dolayı Melikoğlu İmparatorluğu diye bir kavram olmasının ihtimali yoktur. Bunu ancak devlet memuru olmayan kişiler söyleyebilir” dedi.

 

Derginin fahiş fiyata basılmasının mümkün olamayacağına da değinen Yüksel şunları söyledi:

 

“Dergi yüksek fiyata basıldı. Devlet zarara uğratıldı diye konuşuluyor. Bu konuda devlet zarara nasıl uğratılabilir ki? Bunun Sayıştay denetimi var, Mülkiye müfettişlerince denetimi var, İl Genel Meclisi’nden seçilmiş bir denetleme komisyonu da var. Bu kişilerin hepsi görev yapıyor. O zaman devlet nasıl zarara uğratılıyor? Cumhur Melikoğlu’nun dergiyi kendi başına bastırdığı da söyleniyor. Böyle bir şeyin olması da mümkün değil. Çünkü dergi basımı kararı Daimi Encümenden çıkmış bir karardır. 5302 sayılı kanuna göre Daimi Encümen’in Başkanı İlin Valisidir. Ya da Valinin verdiği yetkiyi kullanabilecek olan yardımcılarından biridir. Bundan dolayı da dergi için fahiş fiyat verildi diye bir şey yine söz konusu olamaz. Eğer gerçekten böyle bir durum var ise bunu mutlaka Sayıştay denetçileri, Mülkiye müfettişleri ve Mülkiye komisyonu araştırıp ortaya çıkaracaklardır.” 

 

Bu insanların üzerine gitmenin bir anlamının olmadığını söyleyen MHP’li Yüksel, “Derginin içeriği konusunda yayın kurulundaki arkadaşlar görevlerini yapamıyorlarsa istifa etsinler” diyerek sözlerini tamamladı.