FİLİSTİN’DE SOYKIRIM YAPILIYOR

21.07.2014 14:58

İsrail devleti bu gün Gazze’de (Filistin’de) bir insanlık suçu işlemektedir, bir insan kıyımı yapmaktadır, bir soykırım gerçekleştirmektedir. Tüm bu sayılanları yapan bir devlete de ancak terör örgütü denilmelidir. Yani İsrail terör örgütü…

İsrail terör örgütü Filistin’de soykırım yapmaya çalışmaktadır. Hastaneleri ve ambulansları hedef alması da soykırım yapmaya çalıştığının açıkça kanıtıdır(1). İsrail terör örgütünün Gazze’de Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği soykırımın dünyada yankılanması gerekirken dünyanın önde gelen, dünyaya yön veren, özgürlükçü, demokratik(!) devletlerin suskun ve tepkisiz kalmaları uluslararası vicdanın, insan haklarının öldüğünü göstermektedir.

İsrail’e yönelik en ciddi tepkiyi Venezüella İsrail büyükelçisini sınır dışı ederek, Şili de bütün ticari ilişkileri askıya alarak göstermiştir(2). Bu iki devlet tepkilerini böyle ortaya koyarken, Türkiye ise kınamış ve lanetlemiştir. Türkiye’nin atması gereken ilk adım tıpkı Venezüella gibi İsrail büyükelçisini sınır dışı etmek olmalıydı. Eğer yapabilmiş olsaydı işte o zaman kanıtlardı büyük devlet olduğumuzu.

İsrail terör örgütü Gazze’de insan kıyımı yaparken, merak ettiğim birkaç husus vardır:

1) İsrail terör örgütü Filistin’de Müslüman insanlar kıyımı yaparken Fethullah Gülen neden beddua içerikli bir açıklama yapmaz, çok merak ediyorum.

2) Cihat cihat diye yollara düşen, kendilerine göre saçma sapan kurallar koyan, kendi kendilerine liderlerini halife ilan eden Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, Müslümanlar öldürülürken ne yapıyor, çok merak ediyorum. Senin cihadın Müslümanlara mı karşı ey IŞİD?

3) Müslüman Arap devletleri ne yapıyorlar, ne düşünüyorlar, çok merak ediyorum.

4) Gezi Parkı’nda ağaçlar katledilmesin diye bir ay boyunca sokaklarda Vandalizm yapan özgürlükçü, demokratik(!) gençlerimiz Filistin’de insanlar katledilirken neden sokaklarda örgütlenmeyip İsrail aleyhine protestolarda bulunmazlar, çok merak ediyorum.

SONSÖZ:

Gazze’de işlenen bu vahşet için dua etmekten başka bir şey gelmemektedir elden. Ayrıca Müslüman Arap devletleri Filistin’deki cinayete, kıyıma ses çıkarmıyorlar; tepki göstermiyorlarsa onların Müslümanlığı da sorgulanmalıdır.

KAYNAKLAR:

(1) https://haber.stargazete.com/dunya/israil-gazzede-hasteneyi-hedef-aldi/haber-909945

(2) https://www.aksam.com.tr/dunya/israil-buyukelcisi-sinirdisi-edildi/haber-325522

Hayri Temür