Emin Yılmaz: Başkasının ne söylediği, ne düşündüğü önemli değil. Bizim ne yaptığımız önemli

25.03.2011 16:59

Haber: Hayri TEMÜR / Giresun Gündem Gazetesi

İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, Kültür ve Turizm Müdürlüğü hakkında Giresun Turizmi ve Tanıtma Derneği Başkanı Asaf Zeki Kitapçı’nın “Onların sadece evrak imzaladığını tahmin ediyorum.” demeci üzerine “Başkasının ne söylediği, ne düşündüğü önemli değil. Bizim ne yaptığımız önemlidir.” dedi.

Emin Yılmaz Giresun GÜNDEM’e açıklamalarda bulundu.

Giresun’da herkesin birbiriyle uğraştığı sürece Giresun’un kaybettiğini ve bu yüzden gelişemediğini öne süren İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, “Biz eğer bir araya gelemiyorsak bu, bir kişinin suçu değil, hepimizin suçudur.” dedi.

“Yapılan şeyler az ama öz olsun” diyen Emin Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim bugüne kadar Kültür ve Turizm Bakanlığına sunduğumuz projelerden geri dönen fazla olmadı. Şu anda da bir tanesi Giresun Adasının ışıklandırılması olmak üzere Turizm Bakanlığına 4 proje daha sunduk ve bu projelerin iki tanesinden ümitliyim. Yayla yollarımızla ilgili birçok projelerimiz mevcut. Bunlar Turizm Bakanlığında değerlendiriliyor, ödenek gönderiliyor ve parça parça yapılıyor. Örneğin; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Zeytinlik mahallesinde her yıl 4-5 ev restore ediliyor. Şimdi bunu yapılmadı gibi gösterebilir misiniz? Hayır.

Hiçbir zaman ön yargıyla konuşmamalısınız. Ön yargı ile konuşmak yerine gelip benimle konuşabilirsiniz. ‘Emin Bey oturup neler yapabiliriz konuşalım’ dersiniz. Yakın bir zamanda da Belediye Başkanımız Sayın Kerim Aksu ile bir araya geldik, artık turizm konusunda ortak bir çalışma yapmamız gerektiğini konuştuk. Dediğim gibi biz birbirimizle uğraştığımız müddetçe Giresun kaybeder, başka kimse değil.”