CHP, OY İÇİN DİNİ Mİ KULLANIYOR?

09.02.2011 14:10

Geçen hafta ulusal gazetelerin birinde bir haber okudum. Haberi okuduğumda çok şaşırdım. Haberde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP İzmir teşkilatında yaptığı “türban takıp evlere ziyaret yapın, yanınızda iki tane türbanlı bayan bulundurun. Eğer türbanlı yoksa parti içinden iki bayan türban taksın. Çıkınca türbanı çıkarırlar” skandalına benzer bir olaya da Ankara’da imza attığı yazıyordu.

AK Parti’nin 2008 yılında meclise getirdiği türban sorununa laikliğe aykırı olduğunu gerekçe göstererek karşı çıkan CHP, şimdi ne oldu da “Türban sorununu yalnız biz çözeriz.” diyor? Görünen o ki, muhafazakâr kesimden de oy çalmaya çalışıyor.  Daha düne kadar, “Dini oy almak için kullanıyorlar.” diyen CHP değil miydi?

Bu ülkede bir şeyler yapabilmek için bazı kesimlere hitap etmek gerekmektedir. CHP laik kesime hitap ediyordu. Fakat gördü ki, sadece hitap ettiği kesimle iktidar olunamıyor. Gördü ki, diğer kesime hitap etmek üst üste ikinci kez iktidarlık getiriyor. CHP’nin ise AK Parti’nin hitap ettiği kesimi kendi tarafına çekmek istemesi pek inandırıcı gelmemektedir. Bunu bize CHP Genel Başkanı’nın “Yanınıza türbanlı iki bayan alın.” sözü göstermektedir. Zira daha düne kadar türban konusunda muhalefet olmaktaydılar. Örneğin; MHP, AK Parti’nin hitap ettiği kesime hitap etse bu inandırıcı gelir. Zaten o kesime de hitap ediyor. Çünkü 2008 yılında Meclis’e getirilen türban konusuna destek vermişti. MHP’nin bu desteği takdire şayandı.

Diyeceğim şudur ki, dini oy için kullanıyorlar diye eleştiriyorsanız, dini bir konu olan türbanı “Yalnız biz çözeriz.” demeyecek ve seçim çalışmaları için ev ziyaretlerine “türbanlı iki bayanla ya da partiden iki bayana türban takın, gidin” şeklinde beyanat vermeyeceksiniz. Zira bu hiç inandırıcı gelmemektedir.