BU MİLLET SANA HASTA, HOŞ GELDİN BÜYÜK USTA

14.05.2011 14:17

Efendilik değil, hizmet eden bir usta, bir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs Cumartesi günü Giresun’da halka seslendi. Ben de büyük ustayı dinlemeye gidenler arasındaydım. Miting alanında bir pankart ilgimi çekti ve bundan dolayı yazımın başlığını pankartta yazan o cümleyi yapmak istedim.

Her zamanki gibi Başbakanımıza ve AK Parti’ye Giresun’da da ilgi ve destek büyüktü. Bu ilgi ve destek şüphesiz halkının tamamını kucaklayan bir parti oluşundandır. Başbakanımız konuşmasında vaatlerde bulunmadı. Zaten hiçbir konuşmasında da uçuk vaatlerde bulunmuyor. Bir söz vardır: “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diye. İşte AK Partinin de yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.

AK Parti, 81 vilayetin 80’inden (Tunceli’den çıkaramadı) milletvekili çıkararak büyük bir başarıya imza atmış, yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi felsefe edinmiş siyasi bir partidir.

AK Parti iktidara gelmeden önce Karadeniz Sahil Yolu daha yapım aşamasındaydı.  Yaklaşık yüzde 35’lik bölümü yapılmıştı. AK Parti, iktidara geldiğinde yaklaşık yüzde 65’lik geriye kalan kısmı tamamlayarak bugünkü sahil yolunu yaptı. Ulaşım daha kolay hale geldi. Şu anda planda Eğribel Tüneli var. Başbakanımız, tünelin ihaleye çıktığını, 4 Mart’ta ihalesi yapılan Ordu-Giresun Havaalanı inşaatının da biraz geciktiğini fakat bu yıl içinde atılacağını söyledi. Eğribel Tüneli ile Giresun, Sivas ve Erzincan’a bağlanacak ve ulaşım daha da kolaylaşmış olacak.

AK Parti, tarım konusunda da üreticilerden desteklerini esirgemiyor. Nitekim 11 Nisan’da Giresun’da fındık üreticilerine “Alan Bazlı Destek Ödemesi (Dönüm Parası)” olarak 75 bin 850 çiftçiye 148 milyon lira destek verildi.

Bugün, eğitimde verilen burs miktarlarında da 2002 yılına oranla artış vardır diyebiliriz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, iktidara gelmeden önce lisans öğrencilerine 45 TL burs verilirken şu an iktidarları döneminde 240 TL verildiğini, yüksek lisans (master) öğrencilerine şu an itibariyle 480 TL, doktora öğrencilerine ise 720 TL burs verildiğini söyledi. Bu, eğitime verilen desteği gösterir.

AK Parti iktidarında sağlık konusunda da bir hayli gelişme olduğu aşikâr bir durumdur. Hatırlıyorum yıllar önce muayene olmak için hastaneye bir giderdiniz, ikindi vaktine doğru hastaneden ancak çıkabilirdiniz. Bu konu ile ilgili Başbakanımız konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir de gönderme yaptı. Dedi ki, “Bay Kemal sekiz sene SSK Genel Müdürlüğü yaptın, sekiz sene SSK hastaneleri kapısında bizim anamızı ağlattın. O kuyruklarda az mı bekledik? İlaçlarımızı alabiliyor muyduk? Reçetelerdeki ilaçların biri var, ikisi yoktu. Tomografi diye bir şey var mıydı? Bu çileleri az mı çektik? Hangi yüzle konuşuyorsun?” Başbakanımızın yaptığı bu gönderme yıllar önce sağlık konusundaki durumu ortaya koyuyor sanırım.

AK PARTİ GİRESUN’DA NE YAPAR?

Şu bir gerçek ki, AK Parti Giresun’dan 3 milletvekili kesin çıkarır. Bu aslında 4’e çıkar mı? Orası bilinmez. Zira CHP’nin her zaman Giresun’da bir oyu vardır. MHP’nin sürpriz yapamaması halinde büyük bir ihtimal durum 3-1 olacak. Bunu şimdiden yüzde 90 söyleyebiliriz. Görünen köy kılavuz istemez çünkü.

AK Parti, Giresun’da 4’te 4 yapamazsa da Türkiye genelinde yine büyük bir çoğunlukla üst üste üçüncü kez iktidara gelecek ve Başbakanımızın tabiri ile ustalık dönemine girmiş olacak.

Biz toplum olarak iyi iş yapanları her zaman eleştirir dururuz. Bugün sokağa çıktığınızda sorsanız herkese, AK Partiyi yerden yere vururlar. Aynı durum Türkiye geneli için de geçerli. Sanırsınız; AK Partiyi kimse istemiyor, bu kez tepe taklak olurlar. Fakat gelin görün ki, günün sonunda yani seçim günlerinde durum öyle olmuyor. Yine iyi olan kazanıyor, yine yiğidi öldürüp hakkının verilmesi durumu oluyor ve yine öyle olacak.

12 Haziran’da AK Partinin üst üste üçüncü kez iktidarlığı bize halkın AK Partiden memnun olduğunu yine gösterecek ve her zaman olduğu gibi muhalefet partileri yine bunu kabul etmeyecek.

SANKİ 2002’DEN ÖNCE HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIKTI

Geçen hafta Kanal D’de Abbas Güçlü ile Genç Bakış programını izliyordum. Programın bir bölümünde “Türkiye’de torpil” konusu tartışıldı. Öğrenciler fikirlerini söyledi. Abbas Güçlü, programa katılan muhalefetten bir milletvekili adayına sordu: “Sizce Türkiye’de torpil var mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” Milletvekili adayı bu konuda da 2002 yılında iktidara gelen AK Partiye yüklendi. Abbas Güçlü’nün karşılık olarak verdiği şu cümle çok hoşuma gitmişti: “Siz de durup durup iktidara yükleniyorsunuz. Sanki 2002’den önce her şey güllük gülistanlıktı.”

Gerçekten de doğru. Sanki 2002’den önce her şey tam sistemliydi de sistemi AK Parti bozdu. Ben kendimi bildim bileli “Türkiye’de torpil” konusu her zaman vardı. Bu, artık Türkiye için normal bir şey ve bunun önüne geçmek de çok zor. Zira biz millet olarak vefakâr ve acıma duygusu fazla olan bir milletiz. Yardıma ihtiyacı olanlara, özellikle de yakın çevremizde ihtiyacı olanlara hep yardım etmeye çalışırız. Türk milletinin yapısında vardır bu.

SON SÖZ:

Şu iyi bilinmelidir ki, bugün torpile karşı çıkan kesimler bile ellerinde o şansı kullanma fırsatı olduğunda veya o şansı kullanabilecek pozisyonlarda olduklarında tanıdıklarına/yakınlarına kesinlikle torpilde bulunacaklardır. Bizim yapımızda vardır insanlardan geçememek.