"HER ŞEY DÂHİL SİSTEMİN" TURİZME ETKİSİ

10.02.2011 10:40

Bahadır A.: All inclusive turizm Türk turizmi için bir can simididir. Çıkış noktası paramızın bol sıfırlı olduğu dönemlerde turistlerden "yanlışlıkla" alınan 10 kat fazla hesaplar, gece tarifesinde açılan taksimetreler, barlarda diskoteklerde gelen akıl almaz hesaplar, turistlerin arasına son hızla dalan yarışan minibüsler ve daha yüzlercesi. Hala Antalyada yediğiniz bir yemek Atinada yediğiniz yemeğin iki katı, Bodrumda yediğiniz bir yemek Rodosta yediğinizin 4-5 katıdır. Barcelona ya da Nice için de aynı standartlardaki mekanlarda benzer oranlar geçerlidir. Turisti yolunacak kaz olarak gören zihniyet değişnmediği sürece herşey dahil sistem kötünün iyisi olarak devam etmeli. (Timeturkey.net)

İbrahim Gürcü: toplumu bilinçlendiren yazdiğinin içinde olan yazarimizi tebrik ediyorum başarılarinin devamini bekliyorum... (11.02.2011 - Giresun Gündem Gazetesi)

İlknur: cok haklısınız hersey dahil sıstemi sadece otel patronlarının cıkarlarını karsılıyor bölgedeki esnafın ve diger turizm sektörüne pekte faydası yok bencede cunku kaldıgınız süre icinde otelın ıcndesınız o bölgenin tarihi yerlerini doga guzellıklerini görmeden belkide o bölgenin yöresel tatlarını yerınde tatmadan tatiliniz bitiyor bence 1otel her sey dahil deselerde misafirlerinin her istediklerini karsılayabildiklerini düsünmüyorum. diger yazılarınızda görüsmek üzere. (12.02.2011 - Giresun Gündem Gazetesi)

Emre Elmas: bu sistem hem iyi yönlü hemde dedigin gibi kötü yanıda var iyi yönü turistlerin daha çok türkiyeyi tercih etmelerii ama kötü yanı diger esnafları etkılemesi. (25.12.2010 – Aydinses.com)

Burak Sümer: ALL İNCLUSİVE SİSTEMİ HÜKÜM SÜRERKEN ARADA TEK TÜK BİR KAÇ TURİST BELKİ ESNAFA UFAKTA OLSA BİR ETKİ YAPIYORDU.DAHA SONRA ORTAYA ÇIKAN ULTRA ALL İNCLUSİVE SİSTEMİNDE TURİST TAMAMEN OTEL İÇERİSİNE BAĞIMLI HALE GELDİ..SANKİ TÜRKİYENİN BİR BÖLGESİNE GELMEMİŞTE SADECE O OTELE GELMİŞ GİBİ BİR DURUM OLUŞTURUYOR.DIŞARDA ESNAFIN HALİNİ DÜŞÜNEN YOK.ZATEN O BEÖLGENİN KALKINMASI DİYE BİR OLAY YOK OLUP GİDER.BANA GÖRE EĞER TURİZMDE ÜLKEYE PARA GİRMESİNİ İSTİYOSSANIZ HERŞEY DAHİL OLAYINI KALDIRMAK ZORUNDAYIZ.O ZAMAN HEM OTELCİ DAHA FAZLA KAZANACAK HEM ÜLKEMİZİN KASASINA DAHA FAZLA PARA GİRECEKTİR... (25.12.2010 – Aydinses.com)

Bekir Ang: güzel tespitlerde bulunmuşsunuz tebrikler. (25.12.2010 – Aydinses.com)