AK PARTİ GİRESUN’DA GÜÇLÜ ADAY ÇIKARAMADI

04.03.2014 12:18

Hayri Temür, "AK Parti bu yerel seçimde de Giresun'da yanlış strateji izleyip CHP Giresun Belediye Başkan Adayı ve mevcut başkan Kerim Aksu'nun karşısına güçlü bir aday çıkaramamıştır" dedi.

Giresun Gündem Gazetesi Yazarı Hayri Temür, twitter hesabından (@hayritmr) bir açıklama yaparak AK Parti'nin Giresun'da güçlü bir aday çıkaramadığını iddia etti.

Temür, twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyedi:

"Biz takım tutar gibi parti tutma zihniyetinden kendimizi arındırmadığımız müddetçe önümüze kimi koyarlarsa koysunlar ona oy veririz. Seçeceğimiz insanın tecrübesi, siyasi temeli var mı yok mu bizi zerre kadar ilgilendirmez.

Şunu bilmek gerekir ki yerel seçimlerde küçük şehirlerde partiler değil kişiler kazanır, partiye değil kişiye oy verilir. Nitekim bunu Giresun'da 2009'daki belediye seçimlerinde yaşamadık mı? Kişiye oy verildiği için CHP'nin adayı Kerim Aksu kazanmadı mı?

Bir düşünün isterseniz 2002'den beri genel seçimlerde Giresun'da silip süpüren AK Parti ne oldu da 2009 yerel seçimlerinde belediyeyi CHP'ye kaptırdı? Bunda yanlış aday seçiminin olduğu gün gibi ortadadır. Aynı hatayı bu seçimde çıkardığı adayla yine yapmıştır, yine Giresun'da belediyeyi CHP'ye dolayısıyla mevcut başkan Kerim Aksu'ya tabir-i caizse altın tepsiyle sunmuştur.

Bunu biraz koyu partizanlık çizgisinin dışına çıkabilirsek görmemek mümkün değildir.

Üzülerek kabul etmek gerekir ki AK Parti bu yerel seçimde de Giresun'da yanlış strateji izleyip Giresun Üniversitesi rektörlük seçimlerinde toplamda 2 oy alan Prof. Dr. Yılmaz Can'ı aday göstererek CHP Giresun Belediye Başkan Adayı ve mevcut başkan Kerim Aksu'nun karşısına güçlü bir aday çıkaramamıştır."